De Bravermantest

De chemie in je hersenen bepaalt hoe jij je voelt en hoe je met situaties omgaat. Boodschapperstofjes die we neurotransmitters noemen spelen daarbij een zeer belangrijke rol.

 

Neurotransmitters lijken een beetje op hormonen, dat zijn namelijk ook een soort van boodschapperstofjes. Alleen communiceren hormonen via je bloed. Neurotransmitters communiceren via je zenuwstelsel, dat gaat zo snel als elektriciteit. Veel sneller dan hormonen!

 

Om jouw zenuwstelsel goed te laten functioneren heb je verschillende neurotransmitters nodig. Ze zijn niet alleen betrokken bij hoe jij je voelt, maar ook bij je bewegingen, je immuniteit, en je pijnbeleving om een paar voorbeelden te noemen. Super belangrijk dus!  

 

Zijn je neurotransmitters goed in balans dan heb je een goed geheugen, ben je alert, kun je goed leren, ben je emotioneel stabiel, kun je je aanpassen aan je omgeving, lekker slapen, goed tot rust komen en je gedachten loslaten. Maar zijn ze niet goed in balans dan kan dat het tegenovergestelde veroorzaken en zijn we emotioneel instabiel, minder alert, minder goed geheugen, kunnen we minder goed slapen en blijven gedachten maar malen…

De belangrijkste neurotransmitter zijn dopamine, serotonine, GABA en acetylcholine:

Zij zorgen voor communicatie tussen je darmen, hersenen en je immuunsysteem.
Dat doen ze in een 24-uurs ritme. Dus als er één neurotransmitter uit balans is treft het automatisch alle andere systemen. Deze belangrijke neurotransmitters zorgen dat jij goed kunt presteren en dat je vervolgens ook goed kunt herstellen van je inspanning. Denk aan een goede prestatie in sport, werken en studeren.

 

De bravermantest geeft inzicht in de verhoudingen van deze 4 neurotransmitters.

 

Ik neem de uitslag van de test mee in jouw behandelplan. Met behulp van voeding, leefstijl en eventueel specifieke aanvullingen kun jij zorgen voor een optimale balans in je neurotransmitters.

praktijk-jes-jessica
Telefoon:
06 – 48 93 61 68
Hogeweg 6
4401 BT Yerseke
Email:
info@praktijk-jes.nl