Consulten

In mijn consulten ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van je klachten. Dit doe ik aan de hand van:

 

anamnese. Dit is een uitgebreide vragenlijst die ik voor het consult aan je email.

 

het bijhouden van een voedingsdagboek. Dit geeft mij inzicht in het huidige eetpatroon.

 

de Bravermantest. Dit is een test die inzicht geeft in een eventuele disbalans in de neurotransmitters. Dit zijn boodschapperstoffen die verantwoordelijk zijn voor ons gedrag en emoties en ook bepaalde systemen in ons lichaam aansturen.

 

Voorafgaand aan het consult mail ik je de anamnese, de bravermantest en het schema voor het voedingsdagboek. Ik vraag je minimaal een week voorafgaand aan het consult alle informatie naar mij terug te sturen zodat ik al wat kan voorbereiden. Aan de hand van alle gegeven informatie gaan we tijdens een consult nog dieper in op het klachtenpatroon, je mindset, je leefstijl en je voedingspatroon en maak ik hierop een passend behandelplan. Soms kan blijken dat aanvullend onderzoek nodig / verhelderend kan zijn. Denk dan aan een bloedanalyse of ontlastingsonderzoek. Dit alles gaat in goed overleg.

Mijn praktijkdagen zijn op woensdag en donderdag van 9:00 – 17:00. Andere dagen zijn met uitzondering te realiseren. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Ik ben telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00. Er is helaas geen wachtruimte bij de praktijk waar je van tevoren kunt plaatsnemen, daarom verzoek ik je op de afgesproken tijd aan te komen. De praktijk is goed bereikbaar met OV. Er stopt een bushalte in de straat.

In mijn praktijk worden geen diagnoses gesteld. Een consult vervangt dan ook geen reguliere behandeling.

 

Behandelovereenkomst Praktijk JES!

Toestemmingsverklaring minderjarigen Praktijk JES!

Kinderconsulten

Kinderen hebben een speciaal plekje bij mij vanwege hun kwetsbaarheid, afhankelijkheid en puurheid. Ze hebben nog een heel leven voor zich! Daarom vind ik het zo belangrijk om zo vroeg mogelijk bij te sturen wanneer een kindje klachten heeft, zowel lichamelijk als ook mentaal. Ook in de pubertijd kunnen klachten ontstaan. In deze periode veranderd er heel veel, vooral op hormonaal gebied! Daarnaast leren ze zichzelf steeds beter kennen en kunnen soms erg met zichzelf in de knoop zitten. Het kan soms een verwarrende periode zijn waarbij er allerlei klachten tot uiting komen. Ook dan kijk ik graag mee!

 

Ook bij kinder consulten stuur ik vooraf een uitgebreide anamnese lijst per email en vraag ik of er een voedingsdagboek van een aantal dagen bijgehouden kan worden. De bravermantest wordt pas afgenomen vanaf 13 jaar. Met deze input ga ik alvast aan de slag en diepen we nog verder uit in een eerste consult. Bij kinderconsulten heb ik ook veel informatie van de ouders nodig: denk hierbij aan informatie over de zwangerschap en bevalling, info over de eerste levensjaren, traumatische ervaringen maar ook erfelijke aandoeningen binnen de familie. Bij minderjarigen tot 12 jaar heb ik toestemming voor de behandeling nodig van beide ouders. Mocht er een situatie voordoen waarbij 1 van de ouders geen toestemming geeft dan kan ik helaas niet behandelen. Bij kinderen vanaf 12 jaar heb ik ook de toestemming nodig van het kind zelf voor de behandeling. Hoewel ik het fijn vindt om de kinderen die ik ga behandelen ook zelf te ontmoeten zijn er situaties denkbaar waarbij het niet altijd wenselijk is als een kind alles hoort wat er over hem/haar gezegd wordt. Geef dit vooral aan! Dan kijken we hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden. Soms blijkt na intake dat verder onderzoek meer inzichten kan geven, denk hierbij aan een ontlastingsonderzoek, of een bloedonderzoek (anders dan EMB). Dit doen we uiteraard altijd in goed overleg.

praktijk-jes-jessica

EMB Consult

Een ander consult wat ik bied is de EMB test. De test geeft je een compleet overzicht waar er knelpunten en blokkades zijn in jouw lichaam zowel op lichamelijk als mentaal gebied. De test doet dit aan de hand van hematologie, levend bloedanalyse en een energetische check op heel veel parameters. Ook hierbij stuur ik eerst een vragenlijst naar je op en vraag ik je om een voedingsdagboek bij te houden die ik graag weer voor onze eerste afspraak teruggestuurd wil hebben. Ook de Bravermanstest is weer een vast onderdeel voorafgaand aan dit consult. Bij de intake gaan we dieper in op alle informatie die je mij al hebt gegeven uit de vragenlijst, test en voedingsdagboek. Aan het eind van het consult neem ik wat bloed bij je af uit je vinger dmv een prikpen. Het bloed stuur ik op naar het laboratorium die het voor mij gaat onderzoeken. Na een 2-3 weken krijg ik de uitslag gemaild. Aan de hand van alle verzamelde informatie uit intake, voedingsdagboek, bravermantest en de uitslag van de EMB test maak ik een behandeladvies om te gaan werken aan een betere versie van jezelf!

EMB Consult bij kinderen

Ook bij kinderen kan er gekozen worden voor een EMB test. Voor kinderen kan het soms best spannend zijn om bloed te prikken, ook al is het maar een vingerprikje. Bij kinderen kunnen we er daarom ook voor kiezen om door middel van afname van wangslijm de test af te nemen. We hebben dan geen informatie van de levendbloedanalyse maar alle energetische checks kunnen wel gedaan worden en geven al heel veel inzichten. De rest van het consult wordt hetzelfde opgebouwd als bij het volwassen EMB consult. De bravermantest wordt pas afgenomen vanaf 13 jaar.

Duur van de behandeling

Geen enkel lichaam is hetzelfde en elk lichaam reageert dan ook weer anders. Het is dan ook lastig om in te schatten hoelang er nodig is om klachten te reduceren en / of te verhelpen. Vaak zijn er 3-4 consulten nodig om dit te realiseren maar misschien vind je het fijn om na een paar maanden nog eens een consult te plannen om te zien waar je dan staat. Het is allemaal mogelijk en alles gaat in goed overleg.

Tarieven

Geen kopzorgen over de kosten.
 • Intake

  (1,5 uur inclusief behandeladvies)

  €110
 • Vervolgconsult

  (1 uur, inclusief vervolgadvies)

  €80
 • EMB pakket

  inclusief EMB test, intake, 1 vervolgconsult en uitgebreid rapport

  €275
CATVergoedbaarVirtueelschild 2024

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT. CAT staat voor complementair alternatief therapeut. Ik ben val onder de vergoedbare therapeuten, herkenbaar aan het blauwe schild. Dit betekent dat mijn consulten deels vergoed worden wanneer je aanvullend verzekerd bent voor complementaire / alternatieve zorg en de zorgverzekeraar het CAT erkent.

GATVirtueelschild 2024

Klachtenregeling

Ik val als CAT therapeut onder GAT – Wkkgz klachtrecht en GAT tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten. (GAT) VOor meer informatie over mijn klachtenregeling zie : https://gatgeschillen.nl

Telefoon:
06 – 48 93 61 68
Hogeweg 6
4401 BT Yerseke
Email:
info@praktijk-jes.nl